Sikkerhetshendelse? Ring nødnummer 21 62 79 79!

Hendelse?
MENY

4 av 5 cyberangrep mot bedrifter stammer fra sikkerhetsproblemer i utdatert programvare

Det holder ikke å kun patche Microsoft-programvare

4 av 5 cyberangrep mot bedrifter stammer fra sikkerhetsproblemer i utdatert programvare

Sikkerhetsprodusenten F-Secure har tall som viser at 4 av 5 cyberangrep mot bedrifter stammer fra sikkerhetsproblemer i utdatert programvare, og at mesteparten av ondsinnet programvare kan unngås ved å sørge for at programvare blir oppdatert.

Det holder ikke å kun patche Microsoft-programvare – ved hjelp av for eksempel WSUS. Tredjepartsprogramvare må også oppdateres jevnlig.

Patching av programvare kan være utfordrende, spesielt dersom mange ansatte har installasjonsrettigheter på sine maskiner. Først må man skaffe seg en oversikt over programvaren som finnes på enhetene, deretter må man undersøke om det finnes nyere programvare tilgjengelig, og så må man sørge for at denne blir installert på alle enhetene. Dette kan fort bli en voldsom jobb, og det holder ikke å utføre denne jobben hvert kvartal, hver måned eller hver uke. Kritiske patcher bør rulles ut umiddelbart!

Vi anbefaler alle virksomheter å  benytte automatiserte løsninger for patching. Slike løsninger skaffer på egen hånd oversikt over all programvaren på enhetene og sørger for at patcher automatisk lastes ned og rulles ut.